Центар за новости

Вообичаени дефекти на прирабниците

2022-04-15
Во континуираното производство на современата индустрија,прирабницаs неизбежно ќе истече поради влијанието на температурата, притисокот, вибрациите и други фактори. Поради грешка во големината на обработката на површината за заптивање, стареењето на заптивниот елемент и неправилната инсталација и затегнување, лесно е да се предизвика истекување на прирабниците. Ако наприрабницапроблемот со истекувањето не може да се реши навреме, истекувањето брзо ќе се прошири под прочистување на медиумот, што ќе резултира со губење на материјали и уништување на производната средина, што ќе доведе до затворање на претпријатието и ќе предизвика огромни економски загуби. Ако истекувањето на токсични, штетни, запаливи и експлозивни средства може да предизвика сериозни несреќи како што се труење на персоналот, пожар и експлозија итн.
Galvanized En1092 Forged Type 01A Pn10 Plate Pipe Flanges

Традиционалниот метод за решавањеприрабницаистекувањето е да се заменат елементите за заптивање и да се нанесе заптивната смеса или да се заменат прирабниците и цевките, но овој метод има големи ограничувања, а одредено истекување е ограничено од безбедносните барања на работната средина и не може да се реши на лице место. Полимерните композитни материјали сега можат да се користат за затнување на истекување на лице место, што е идеален метод, особено во запаливи и експлозивни прилики, што ги покажува неговите уникатни предности. Процесот на изградба на технологијата на полимерни композитни материјали е едноставен, безбеден и ниска цена. Може да ги реши повеќето одприрабницапроблеми со истекување за претпријатијата, елиминирање на потенцијалните безбедносни опасности и заштеда на повеќе трошоци за одржување за претпријатијата.

Galvanized En1092 Forged Type 01A Pn10 Plate Pipe Flanges

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept