Центар за новости

Анализа на вообичаени грешки на производите на прирабницата

2021-11-23
Во континуираното производство на современата индустрија,прирабничките производинеизбежно ќе истече поради влијанието на средна корозија, чистење, температура, притисок, вибрации и други фактори. Поради грешката во големината на обработката на површината за заптивање, стареењето на заптивните елементи и неправилната инсталација и прицврстување, многу е лесно да се предизвика истекување на прирабницата(производи со прирабници). Ако проблемот со истекувањето на прирабницата не може да се реши навреме, истекувањето брзо ќе се прошири под бришење на медиумот, што ќе резултира со губење на материјали и уништување на производната средина, што ќе доведе до затворање на претпријатието и огромни економски загуби. Ако е токсичен, штетен, запалив и експлозивен медиум истекување, исто така може да предизвика големи несреќи како што се труење на персоналот, пожар и експлозија.

Традиционалните методи за решавање на истекување на прирабницата(производи со прирабници)треба да се заменат елементите за заптивање, да се нанесе заптивната смеса или да се заменат прирабниците и цевките, но овој метод има големи ограничувања, а одредено истекување не може да се реши на лице место поради барањата за безбедност на работната средина. Полимерните композити сега можат да се користат за приклучување на лице место, во кое се применува позрелиот youfushi blue систем. Тоа е многу идеален метод, особено во запаливи и експлозивни прилики, што ги покажува неговите уникатни предности. Технологијата на полимерни композитни има предности на едноставен процес на градење, безбедност и ниска цена. Може да ги реши повеќето проблеми со истекување на прирабниците за претпријатијата, да ги елиминира потенцијалните безбедносни опасности и да заштеди повеќе трошоци за одржување за претпријатијата.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept